Het schildersvak is meer dan schilderen

Via via kwam ik 10,5 jaar geleden bij Groothuis terecht. Officieel ben ik schilder… maar dat betekent niet dat ik alleen maar met een verfkwast in mijn handen sta! Ik ben ook regelmatig bezig met glas zetten, behangen en als het nodig is spring ik bij om te kitten. Die veelzijdigheid maakt mijn baan zo leuk. En natuurlijk is elke klant compleet verschillend.

De ene klus is de andere niet. Soms werken we wekenlang aan een opdracht of soms maar een paar uurtjes. Sommige opdrachten zijn routinewerk, maar af en toe komen we ook lastige vraagstukken tegen. Dan vraag ik mezelf letterlijk af: “Hoe gaan we dit doen?” De uitdaging is dan om het tot een goed einde te brengen. En als we er eenmaal aan beginnen, löp’t vaak vanzelf wa los!

Het mooiste aan mijn vak? Dat vind ik de particuliere werkzaamheden. Bij zulke klussen heb je veel contact met de klant. Ook krijgen we bij Groothuis ruimte om creatief te zijn. Als iets niet loopt zoals gepland, moeten we improviseren. Qua werkzaamheden vind ik behangen het mooist. Daar is het resultaat direct te zien.

Zo is het schildersvak meer dan schilderen alleen. Dat bevalt me goed! Bij Groothuis heb ik het naar mijn zin. De collega’s zijn fijn, de werksfeer is top.

Boy Borggreve