Is jouw woning al zomerklaar?

Het is lente! De tijd dat we met z’n allen massaal naar buiten trekken. En dan zien we dat het huis en de tuin best wat onderhoud kunnen gebruiken. Tijd voor een ‘lenteschoonmaak’. Dat merken we ook bij Groothuis! Want de verandering van het weer zorgt voor veel nieuwe klussen.

Walter werkt al zo’n 16 jaar bij Groothuis. Zodra het lente wordt, ziet ook hij de verandering in opdrachten. “Schilderen, kitten, glaszetten… ik ben een manusje-van-alles. Op alle vlakken krijgen we andere klussen rond deze tijd van het jaar. Het betekent dat we weer veel naar buiten kunnen. Da’s fijn, want buitenklussen vind ik mooi om te doen!”

Nooit meer onkruid wieden
Walter: “Veel mensen merken de gebreken aan hun huis pas op als ze in hun tuin van de eerste zonnestralen genieten. Vaak is daar in de winter niet naar omgekeken. Aan ons de taak om er dan weer iets moois van te maken.” De afgelopen weken zijn we onder andere op veel terrassen aan het werk. Met het kitten van de afdichtingen tussen tegels bijvoorbeeld. Zo komt zelfs het kleinste ongewenste plantje er niet langs. Dat scheelt een hoop onkruid wieden!

Schilderen… of reinigen?
Ook zijn we inmiddels weer veel bezig met het buitenschilderwerk. Zodra verf begint af te bladderen is het tijd voor actie. Dat kan een nieuwe schilderbeurt betekenen, maar dat is lang niet altijd nodig. Soms is enkel het reinigen genoeg! Met een speciaal middel kunnen wij de glans van de oudere verf terugbrengen. Een paar jaar geleden reinigden we op deze manier de buitenkant van basisschool De Meander. Daardoor leek de school weer zo goed als nieuw. Zo kun je een schilderbeurt nog prima een jaartje uitstellen.

Beter bijhouden dan vervangen
Wat je zelf in het voorjaar kunt doen aan het onderhoudswerk van je huis? Walter heeft een hele goede tip: “Groothuis bellen ;-)”. Maar vergeet zelf ook niet in de gaten te houden of alles er nog mooi bij ligt. En stel onderhoudswerk niet té lang uit. Materialen kunnen uiteindelijk ook gaan rotten en bijhouden is altijd nog goedkoper dan vervangen. Dus loop ook in de winter eens een rondje om het huis. Dan zie je het snel genoeg. En bij twijfel lopen we graag een rondje met je mee!