Ken je me nog?

Een kleine maand geleden begon ik bij Groothuis. Maar misschien herken je me nog! Al eerder werkte ik hier als schilder. Helemaal nieuw is het dus niet voor mij. Alhoewel… mijn functie is wél compleet anders. Als werkvoorbereider/schilder/calculator is mijn baan heel veelzijdig. Een werkdag is dan ook elke dag anders.

Even terug naar het begin: na mijn opleiding kwam ik in 2000 bij Groothuis terecht. Ik voelde me er snel thuis en had het erg naar m’n zin. Na acht leuke jaren was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Maar Groothuis ben ik niet uit het oog verloren! Tien jaar lang werkte ik ergens anders. Een paar maanden geleden vond ik het tijd voor iets nieuws… en al snel stond ik bij Groothuis op de stoep! Ik heb er altijd fijn gewerkt en dacht: wie niet waagt, wie niet wint. En met resultaat!

Wat er veranderd is in al die tijd? Veel! Ik ben 2 à 3 dagen aan het schilderen, de andere dagen zit ik op kantoor. Daardoor is mijn functie nu veel uitgebreider; ik zie het hele proces voorbijkomen. Dit begint bij de tekening, vervolgens zet ik de berekening op papier en dan kunnen we beginnen aan de klus. Dat is het leuke: van een verhaal maak ik uiteindelijk iets tastbaars. Het is een uitdaging om zo’n verhaal in je hoofd te projecteren. Van tevoren moet ik weten hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Zo kan ik een project het best sturen.

Ik ben blij dat ik weer terug ben op ‘het oude nest’. Al voordat ik een paar weken geleden begon, was ik aanwezig bij de bouwvakborrel en het personeelsfeest. En ik merkte meteen: het voelt als vanouds! Groothuis is een gemoedelijk bedrijf. Iedereen kent elkaar en de sfeer is altijd goed. Ik heb zin in de komende tijd… een bekende plek, maar een nieuwe uitdaging!

Milan Keupink