Van uitgeleefde woning naar strak in de lak

30 jaar en dan al 12,5 jaar in dienst… ik denk niet dat veel mensen dat kunnen zeggen. Het is wel mijn situatie bij Groothuis. Oké ik smokkel een beetje met mijn stageperiode erbij, maar toch. Als je elke dag met plezier naar het werk gaat, in een prettige sfeer werkt en klanten tevreden mag maken, dan vliegen die 12,5 jaar zo om!

Een leraar op school bracht me ooit in contact met Groothuis. Hij dacht dat dat bedrijf wel bij me zou passen. En daarin had hij gelijk! De eerste jaren was ik vooral bezig om het schildersvak onder de knie te krijgen. Verschillende collega’s hebben me veel geleerd en daar ben ik ze nog altijd dankbaar voor. Vervolgens ging ik me ook steeds meer verdiepen in andere facetten, zoals glaszetten en wandbekleding.

Het mooie is dat je bij Groothuis overal de ruimte voor krijgt. De ene week ben ik aan het schilderen, die week daarop ben ik bezig met een kitklus of het plaatsen van een glazen wand. Ze kunnen me op elke klus inzetten. Graag zelfs! Natuurlijk vind ik de ene opdracht wel net iets mooier dan de andere. Een compleet uitgeleefde woning opknappen en weer helemaal strak afwerken… daar maak je me het meest blij mee. Dan krijg je ook veel eer voor je werk. Of schilderen in een mooie karakteristieke boerderij. Lekker in de rust en natuur. Mooi man!

Persoonlijk heb ik ook meer met particuliere klussen dan zakelijke. Het persoonlijke contact met een klant, de interactie en de rechtstreekse feedback geven veel voldoening. Er is niks mooier dan na je werk weggaan en weten dat de klant super tevreden is. Ja, op die manier maak ik zo nog 12,5 jaar vol!

Joost Leferink op Reinink